Wing foilen, wing surfen of wing foil surfen is de allernieuwste watersportsensatie. Een spectaculaire combinatie van de boardsporten windsurfen, kitesurfen, golfsurfen en suppen. Je wordt voortgedreven door de vlieger in je hand en onder de plank bevind zich een hydrofoil. Door snelheid krijg de vleugel onder je board opwaartse druk en vlieg je over het water. 

Wat een termen allemaal! En het lijkt ook allemaal op elkaar, maar er is wel degelijk een verschil tussen wing “foilen” en wing “surfen”.

Laten we beginnen met wing surfen want daar beginnen we mee met onze lessen. Met wing surfen staat je op een normale sup (XL surfboard) en leer je de eerste handelingen van het wingen.

Wanneer je het wing surfen onder de knie hebt kan je een overstap maken naar het wing foilen (ook wel wing foil surfen genoemd).  Hierbij sta je niet meer op een normale sup maar op een foil sup board. Dit is een board met daaronder een lange mast met een vleugel die ervoor zorgt dat je, door het genereren van voldoende snelheid, met board en al uit het water getild wordt. Hierdoor verlies je een hoop weerstand van het board op het water en vlieg je geruisloos over het water.

Dit is deels afhankelijk van je gewicht en hoe sterk je bent. Vanaf slechts windkracht 3 (8 knopen) is Wingfoilen al leuk om te doen! Tot en met windkracht 6 (25 knopen) is voor de meeste mensen goed te doen. Alleen meer ervaren Wingfoilers gaan met nog meer wind.

Ja,

Minimaal 12 jaar

Zwemvaardig

Het hebben van een goede balans, gevoel met de wind zijn voordelen om het wingfoilen snel op te kunnen pakken.

Met 3 lessen heb je een goede basis.

Aan te raden en ook de meeste verkochte cursus is met 6 lessen.

Nee, wel eerst lessen nemen.

Draag altijd een full wetsuit , helm en impact vest.

Een gemiddeld wingfoilsetje kost €3250,-

Board, Wing, Foil en een pomp

Aanvraag Portugal

We nemen direct contact met je op.

Wanneer wil je Wingfoilen?
Contact Information
[reviews_rating excerpt=empty]

Ben je bij ons geweest? Schrijf ook een review